O bucata de sapun de casa parfumat

Sapun din natura, un rasfat pentru tine!

Despre sapun

Sapunul nu este o inventie moderna, conform dovezilor arheologice, forme primitive de sapun natural provenind din pudra de Reeta – o specie de alun, iar egiptenii isi faceau propriul sapun inca din 1550 i.Hr folosind grasimi animale si vegetale. Desi as vrea sa spun ca este un proces mistic, cunoscut de putini maestri in lumea intreaga, adevarul este altul si anume sapunul, in mod traditional, se obtine dintr-un amestec de grasimi sau uleiuri si lesie (soda caustica) printr-un proces numit saponificare. Procesul poate sa fie facut la rece (este denumit la rece dar de fapt se face la temperaturi mai mari decat cea a camerei pentru a permite grasimii sa se topeasca) sau la cald unde ingredientele sunt fierte pana devin un amestec gelatinos care se toarna in diferitele tipare si se supune apoi unui proces de racire, obtinandu-se in urma acestor operatii sapunul brut. Ideea este ca procesul de realizare al sapunului e un proces mai complex decat ar crede multi la prima vedere, toate acestea servind unui scop foarte practic, mentinerea igienei si nu numai. O bucata de sapun de casa parfumat este o simpla satisfactie care da impresia de relaxare si rasfat. Bucura-te, atat tu, cat si cei dragi, de avantajele sapunului de casa !


De ce sapun natural?


Sapunurile naturale sunt facute din ingrediente 100% naturale, din diferite uleiuri. In procesul de producere al sapunului pot fi folosite atat uleiuri animale, cat si uleiuri din plante, fiecare oferindu-i o alta calitate.

Sapunul natural, fabricat prin metoda de saponificare la rece, păstrează nealterate proprietățile uleiurilor folosite, rezultând un săpun cu adevărat hidratant, hrănitor, blând cu pielea dar și cu mediul, întrucât săpunul natural este complet biodegradabil. Uleiurile vegetale precum și celelalte ingrediente ce intră în compoziția săpunului natural abundă în antioxidanți, enzime, vitamine și minerale ce joacă un rol important în sănătatea și aspectul pielii.
Pentru a parfuma sapunul natural, se folosesc doar uleiuri esențiale, ale caror beneficii sunt binecunoscute, de multă vreme. Așadar, prin folosirea sapunurilor naturale, in fiecare zi, va veti bucura de efectele minunate ale aromoterapiei.


Despre uleiuri vegetale

Uleiurile vegetale - veritabile produse naturale de ingrijire complementara


uleiuri vegetale
Obtinute din seminte, fructe sau din radacini atent selectionate si extrase din prima presa la rece, acestea contin principiile active caracteristice fiecarei plante.
Un veritabil secret al frumusetii ancestrale, uleiurile vegetale sunt de asemenea utile in ingrijirea tenului, a corpului si a parului.




Ulei de cocos



Uleiul de cocos 


Este unul dintre cele mai folosite uleiuri in producerea de sapun de casa. Este o adevarata  binecuvantare, deoarece cu ajutorul lui se obtine un sapun de casa 100% natural care curata eficient si face o spuma bogata. Practic, de cand a inceput sa se foloseasca ulei de cocos la realizarea de sapun de casa, sapunurile naturale sunt de o calitate net superioara.


Ulei de palmier

Uleiul de palmier


In comparatie cu alte uleiuri vegetale, uleiul de palmier brut si nerafinat este una din cele mai bogate surse naturale de carotenoizi. Uleiul de palmier este un lichid natural, pe baza de plante, obtinut din arborele cu acelasi nume, care poate fi benefic pentru mentinerea starii generale de sanatate dar si pentru tratarea unor afectiuni. 
Si uleiul de palmier este unul din cele mai folosite uleiuri la fabricarea sapunului. Acesta va aduce sapunului duritate si va face o spuma stabila si cremoasa. 
Sunt din ce in ce mai multi fabricanti de sapun,  care nu mai folosesc uleiul de palmier din motive ecologice. Pentru extinderea plantatiilor de palmieri au loc defrisari masive de paduri tropicale cu distrugeri de habitate si crestere a poluarii. Au aparut insa si plantatii ecologice de palmieri,  asa ca cine doreste totusi sa foloseasca uleiul de palmier are  o alternativa.

Ulei de masline

Uleiul de masline


Culoarea uleiului de masline poate varia de la verde - pal la verde - inchis, in functie de maturitatea fructului. Culoarea este cea mai buna indicatie pentru alegerea unui ulei de calitate: ar trebui sa fie de un verde cat mai inchis. Se obtine uleiul de calitate mai buna din prima presare. Totdeauna trebuie sa folosim uleiul de cea mai buna calitate pentru tratarea pielii.  Uleiul de măsline este nutritiv, hidratant şi emolient, cicatrizant, cu remarcabile calităţi antioxidante, calmante şi protectoare împotriva efectelor nocive ale mediului extern.

Unt de shea

Untul de shea


Untul de shea sau untul de Karité se obtine din nucile arborelui Shea - Karité, arbore care incepe sa rodeasca dupa aproximativ 15 ani si poate da roade de calitate superioara dupa varsta de 30 de ani. Untul de shea nerafinat contine vitaminele A, E, F, K, minerale si constituie un excelent hidratant, deosebit de folositor pentru pielea uscata, matura, ridata sau iritata. Este un  excelent cicatrizant, calmează pielea iritată, combate ridurile şi semnele de îmbătrânire, ajută la combaterea vergeturi, dermatite, păr deteriorat și scalp uscat. Are un conţinut ridicat de vitamina A şi E, ceea ce îi conferă o eficienţă ridicată în regenerarea celulelor şi efecte anti-îmbătrânire. Este unul din cele mai cunoscute şi eficiente produse de hidratare a pielii. Efectele sale se observă după numai câteva zile de întrebuinţare, dând pielii un aspect mai moale şi mai tânăr.
Untul de shea pur 100% are mirosul fructului de shea, asemănător cu cel de nuci.

   

Uleiul de samburi de struguri


Ulei de samburi de struguri

Culoarea uleiului obtinut prin extractie din samburii de struguri variaza de la galbui la verde, in functie de puritatea procedeului. Cu o textura usoara, acest ulei patrunde foarte repede in piele. Deoarece curata si tonifica pielea, uleiul de samburi de struguri se foloseste pentru tratamentele faciale. Este bogat in proteine, minerale si vitamine. Studiile au aratat ca uleiul din samburi de struguri are o putere antioxidanta de 50 de ori mai mare decat a vitaminei E si de 20 de ori mai mare decat a vitaminei C.
Uleiul din semințe de struguri este, deci,  un ulei ușor, penetrant, care nu lasă urme grase, asigurand o piele fină satinată. Protejează pielea, menţine hidratarea şi combate formarea ridurilor.


Untul de cacao


Unt de cacao
Untul de cacao, nerafinat, presat la rece se obtine prin extragere din boabele de cacao.  Untul de cacao are proprietati antirid, este emolient, hidratant, reduce uscaciunile cutanate şi îmbunătăţeste aspectul general al pielii. Untul de cacao este considerat una dintre cele mai eficiente soluţii împotriva vergeturilor, contine o cantitate mare de antioxidanti care au rolul de a proteja pielea de efectele nocive ale mediului (radicali liberi, poluare etc). Are puternice efecte anti-imbatranire, motiv pentru care este recomandat la utilizarea zilnica, dar mai ales inainte si dupa expunerea la soare si nu in ultimul rand stimuleaza sinteza de colagen.

 


Uleiul de ricin


Ulei de ricin
Uleiul de ricin mai este cunoscut si sub denumirea de "castor oil" si este un ulei dens, vascos si bogat in acizi grasi. Bogat in antioxidanti, uleiul de ricin este produsul ideal pentru ingrijirea pielii dar si a parului. Datorita proprietatilor sale de vindecare, acesta este folosit pentru a calma iritatiile pielii, pentru a curata tenul de impuritati si pentru a stopa caderea parului.
Uleiul de ricin este o soluţie eficientă şi la îndemînă şi în caz de eczeme, de degerături, de arsuri, de răni superficiale sau de piele uscată. În plus, specialiştii spun că acest remediu ajută şi la combaterea acneei, la atenuarea petelor de bătrîneţe şi la calmarea iritaţiilor de la nivelul pielii. 
În timpul iernii, uleiul de ricin ajută pielea, care în acest sezon este uscată şi albă. 



Uleiul de arahide


Ulei de arahide
Uleiul de arahide este extras din fructele unei plante cunoscuta in termeni stiintifici sub denumirea de “Arachis hypogaea“. In ziua de astazi, atat arahidele, cat si uleiul extras din acestea sunt foarte apreciate pentru efectele benefice aduse organismului. Uleiul de arahide este dulce si echilibrat. Arahidele sunt bogate in proteine, dar si in vitaminele B si E.
Beneficii: reda elasticitatea pielii si hidrateaza, previne imbatranirea pielii. Hraneste pielea cu vitaminele E si A, are efect antioxidant. Recomandat pielii uscate, deshidratate, lipsite de elasticitate. 
Uleiul de arahide este fara indoiala cel mai bun care exista in domeniul fripturilor. Rezistenta sa foarte mare la caldura si gustul sau moale si unic il fac un aliat fantastic pentru fripturile dvs. Este de asemenea perfect pentru maioneze.
Si ca o curiozitate, foarte putine persoane cunosc acest detaliu, insa, in trecut uleiul de arahide a fost o sursa de combustibil a motorului Diesel.


Untul de shea

Untul de shea sau untul de Karité este un hidratant intens, promovează reînnoirea pielii, accelerează cicatrizarea, calmează pielea iritată, combate ridurile şi semnele de îmbătrânire, ajută la vergeturi, dermatite, păr deteriorat și scalp uscat.

Are un conţinut ridicat de vitamina A şi E, ceea ce îi conferă o eficienţă ridicată în regenerarea celulelor şi efecte anti-îmbătrânire. Este unul din cele mai cunoscute şi eficiente produse de hidratare a pielii. Efectele sale se observă după numai câteva zile de întrebuinţare, dând pielii un aspect mai moale şi mai tânăr.
Untul de shea pur 100% are mirosul fructului de shea, asemănător cu cel de nuci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Trimiteti feedback